Nieuws: Afriqiyah Airways Vlucht 771

Vrijdag, 25 juni 2010

Door George Hatcher


Plannen voor een herdenkingsdienst voor de slachtoffers zijn in de maak, al zullen de familieleden het zonder een herdenkingsdienst ook nooit vergeten. Misschien willen zij alleen maar een antwoord op hun platitudes.

Hoewel er veel theorien zijn over de oorzaak van het niet vlak landen van de Afriqiyah Airlines A330-200 Airbus, maar het schijnbaar tegen de grond storten terwijl het vliegtuig een landingshoek had, wordt er maar weinig echt nieuws vrijgegeven over het onderzoek. Het laatste nieuws dat werd vrijgegeven is dat de stoffelijke overschotten van de Zuid Afrikaanse slachtoffers van de ramp kort geleden terug naar Zuid Afrika zijn gebracht.

Het rampenidentificatie team in Nederland assisteerde bij het identificeren van meer dan zestig Nederlandse toeristen. Nederlandse forensische experts, bekend om hun expertise met identificatie technieken van zwaar verminkte lichamen bij zowel vliegtuig- als auto- ongelukken, assisteerden bij het identificeren van de slachtoffers.

38 van de Nederlanders aan boord van het vliegtuig reisden met reisbureau Stip, 24 reisden met reisbureau Kras en 9 personen hadden individueel hun ticket geboekt.

Op 21 Juni maakte Afriqiyah Airways bekend dat zij begonnen waren met het opruimen van de plek van de ramp. Slechts de restauratieteams hebben toegang tot deze plaats, totdat deze is hersteld in de oorspronkelijke conditie, een gang van zaken waardoor enkele familieleden die om toegang hadden verzocht, zeer aangedaan zijn.Originally Posted by George Hatcher Thursday, June 25, 2010
Vertaald door Marijke Geurts & Leanne Geurts